2013. ápr. 8.

Mascarpones-gesztenyés piskótatekercs

Még húsvétra készítettem, de most jött el az ideje megírnom a receptet. Mivel nem ünnepi desszert így bármikor megsüthető. Elkészítése nem csak pofon egyszerű, de még időigényesnek sem mondható. Roham vendégvárásra is ideális.
Ha piskótatekercset készítek, ezt a receptet használom, amit ITT találtok. Csak most kivételesen ne használjatok kókuszt
A töltelékhez szükségünk van két gesztenye masszára (500g) és két kisebb vagy egy nagy mascarponera (500g), valamint még ízlés szerint rumra és cukorra. Érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy cukor nem is szükséges max. egy kis vaníliás cukor.
Miközben hűl a piskóta robotgéppel (habosítás érdekében) keverjük el a krém hozzávalóit. Töltsük meg a piskótánkat, tekerjük fel, majd a külsejét is vonjuk be. Szórjuk át csokoládé reszelékkel, vagy hagyhatjuk magában is. Ha maradna krém, lefagyasztható.

Nincsenek megjegyzések: